MijnRVO.nl

 • Voucher individuele coaching SIB

  Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken om te exporteren naar buitenlandse markten. SIB biedt u verschillende vouchers. Met een voucher individuele coaching onderzoekt u met een adviseur/coach uw mogelijkheden in het buitenland, en werkt u naar een concreet actieplan.

Over dit onderwerp

Op deze pagina kunt u als ondernemer of intermediair een Voucher individuele coaching SIB aanvragen. Ook kunt u als ondernemer een voucher overdragen aan een SIB-adviseur. SIB-adviseurs kunnen hier een voucher verzilveren.

Alle informatie over deze regeling, het budget en de verschillende soorten vouchers vindt u op onze informatiepagina Starters International Business. U kunt ook direct naar de informatiepagina Coachingvouchers SIB.

Voorwaarden voor deze regeling

 • U bent mkb-ondernemer. Met de mkb-toets kunt u nagaan of uw organisatie geldt als een mkb-onderneming.
 • In het afgelopen jaar bedroeg de export niet meer dan 25% van de totale omzet van uw onderneming. Of uw onderneming staat niet langer dan drie jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • In totaal mag uw onderneming, of de groep waartoe uw onderneming behoort, in het huidige en de 2 voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

Voor verschillende sectoren gelden extra voorwaarden:

 • Voor de sector wegvervoer geldt een plafond van € 100.000.
 • Voor de visserijsector geldt een plafond van € 30.000.
 • Voor de landbouwproductiesector geldt een plafond van € 15.000.

Aanvragen

Om een voucher voor een individueel coachingstraject aan te vragen, doorloopt u de volgende stappen:

 1. Neem contact op met een van de SIB-adviseurs (pdf) naar keuze voor een oriënterend gesprek en bepaal of u samen het coachingstraject in wilt gaan.
 2. Vraag uw voucher aan via Direct regelen rechts op deze pagina. U kunt hiervoor het beste de webbrowser Mozilla Firefox gebruiken. Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.
 3. Binnen uiterlijk 13 weken ontvangt u een beslissing op uw aanvraag.

Wijzigen

Via Direct regelen geeft u administratieve wijzigingen door voor uw voucheraanvraag. U kunt de aanvraag niet inhoudelijk aanpassen. U kunt wel een verzoek doen tot intrekking van de voucheraanvraag. U gaat naar uw zaak en kiest daar de gewenste wijzigingsoptie.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Overdragen

Op het moment dat uw individueel coachtraject is afgerond, gaat u naar Overdragen via Direct regelen rechts op deze pagina, en voert de taak Voucheroverdracht uit.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Alleen als ondernemer mag u de overdracht doen. Wij honoreren geen overdrachten uitgevoerd door een intermediair. Pas na de overdracht kan de SIB-adviseur een verzilvering van de voucher uitvoeren.

Verzilveren

Als SIB-adviseur ontvangt u een notificatie per e-mail als de overdracht is verwerkt en u de voucher via het digitale formulier kunt verzilveren. Wanneer de voucher aan u is overgedragen, moet u de voucher binnen 3 maanden bij ons verzilveren. Anders vervalt de voucher. U kunt deze termijn niet verlengen. Binnen uiterlijk 13 weken ontvangt u een beslissing op uw aanvraag.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Wij werken met steekproeven. Valt een aanvraag in de steekproef, dan dient de kennisinstelling extra informatie aan te leveren.

Alle verzilveringsverzoeken die betrekking hebben op voucheraanvragen van vóór 1 juli 2017, moeten nog via de webformulieren (reguliere wijze) worden ingediend. U vindt dit formulier rechts op deze pagina onder Formulieren downloaden.

Foutmelding bij inloggen?

Krijgt u bij het inloggen voor Voucher Individuele Coaching SIB een foutmelding over niet geregistreerd zijn van de vestiging in het Nederlands Handels Register (NHR)? Deze fout wordt automatisch door ons herkend en op werkdagen tot 17.00 uur binnen 30 minuten verholpen. Mocht inloggen na 30 minuten niet lukken, bel dan voor meer informatie naar 088 042 42 42.