MijnRVO.nl

 • Schoolmelk

  Met de schoolmelkregeling krijgen leveranciers en basis- en middelbare scholen een vergoeding om melk en drinkyoghurt aan leerlingen te kunnen geven. Hiermee wil de Europese Unie consumptie van gezonde producten stimuleren bij kinderen en de afzet van melk- en zuivelproducten bevorderen. Wilt u als leverancier of onderwijsinstelling in aanmerking komen voor de schoolmelkregeling? Op deze pagina vraagt u subsidie bij ons aan. Voor het aanvragen van subsidie heeft u een erkenning nodig. Ook die vraagt u op deze pagina aan.

Voorwaarden voor deze subsidie

Om een financiële vergoeding voor de geleverde producten te ontvangen, voldoet u als leverancier aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft bij ons een erkenning aangevraagd en gekregen.
 • U vraagt aan het begin van het schooljaar, bij de deelnemende onderwijsinstellingen waaraan u producten levert, een schoolverklaring op volgens een door ons opgesteld model.
 • Uiterlijk 1 oktober geeft u aan ons door aan welke scholen en aan hoeveel leerlingen u de zuivelproducten gaat leveren.
 • U levert halfvolle melk (gepasteuriseerde melk of lactosevrije melkdrank) en/of drinkyoghurt met vruchten zonder toegevoegde suikers en vetten (drinkyoghurt met vruchten is toegestaan tot en met 31 december 2016).
 • U levert maximaal 0,25 liter melk of drinkyoghurt per dag per deelnemende leerling.
 • U levert de producten 1 of 2 keer per week aan de scholen.

De schoolmelkregeling is voor onderwijsinstellingen die zelf de melk kopen voor hun leerlingen. Leerkrachten kunnen niet deelnemen aan de regeling.

Om een financiële vergoeding voor de geleverde producten te ontvangen, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

 • U bent een primaire onderwijsinstelling of een instelling in het voortgezet onderwijs.
 • U heeft bij ons een erkenning aangevraagd en gekregen.
 • U koopt, bestelt of verstrekt halfvolle melk (gepasteuriseerde melk of lactosevrije melkdrank) en/of drinkyoghurt met vruchten zonder toegevoegde suikers en vetten (drinkyoghurt met vruchten is toegestaan tot en met 31 december 2016).
 • U levert maximaal 0,25 liter melk of drinkyoghurt per dag, per deelnemende leerling.
 • U koopt of bestelt voor de deelnemende kinderen de producten 1 of 2 keer per week.
 • U biedt de producten aan tijdens de ochtend- of middagpauze.
 • U hangt de schoolmelkposter duidelijk zichtbaar op bij de hoofdingang.

Erkenning aanvragen

Om subsidie te kunnen aanvragen, heeft u als leverancier een erkenning nodig. U vraagt een erkenning bij ons aan met het formulier Aanvraag erkenning leverancier (pdf). Dit formulier vindt u ook onder Formulieren downloaden op deze pagina.

Na uw aanvraag

Na uw aanvraag controleren wij of u voldoet aan de voorwaarden voor erkenning. Als dat het geval is, krijgt uw organisatie een erkenning voor onbepaalde tijd.

Om in aanmerking te komen voor de schoolmelksubsidie, heeft u als basisschool of middelbare school een erkenning nodig. U vraagt een erkenning bij ons aan met het formulier Aanvraag erkenning onderwijsinstelling (pdf). Dit formulier vindt u ook onder Formulieren downloaden op deze pagina.

Na uw aanvraag

Na uw aanvraag controleren wij of u voldoet aan de voorwaarden voor erkenning. Als dat het geval is, krijgt uw organisatie een erkenning voor onbepaalde tijd.

Subsidie aanvragen

Vanaf 1 december 2016 kunnen erkende leveranciers en onderwijsinstellingen subsidie aanvragen. Dit doet u per periode van 4 maanden. Hieronder leest u vanaf welke datum u subsidie kunt aanvragen en wanneer de kortingsperiodes ingaan.

Periode Indientermijn (vanaf) 100% Korting 5% Korting 10%
Periodes en indientermijnen schoolmelkregeling
augustus t/m november 1 december 2016 vóór 1 maart 2017 vóór 1 april 2017 vóór 1 mei 2017
december t/m maart 1 april 2017 vóór 1 juli 2017 vóór 1 augustus 2017 vóór 1 september 2017
april t/m juli 1 augustus 2017 vóór 1 november 2017 vóór 1 december 2017 vóór 1 januari 2018

Aanvraagformulieren

Heeft u als leverancier of onderwijsinstelling erkenning gekregen? Dan sturen wij u de formulieren toe, waarmee u subsidie aanvraagt.

Ouders betalen voor schoolmelk de totale kosten van het product, inclusief de distributie, verminderd met de EU-steun. Geef bij uw subsidieaanvraag per soort verstrekt product aan welke prijs u in rekening brengt.

Meer weten over de regeling Schoolmelk?

Lees op de informatiepagina Schoolmelkregeling hoeveel subsidie u kunt krijgen en wat er vanaf 1 januari 2017 verandert.