terug

Duidelijkheid over fosfaatrechten voor melkveehouders

Staatsecretaris Van Dam heeft duidelijkheid gegeven over het kortingspercentage en de knelgevallenvoorziening voor fosfaatrechten.

Ten opzichte van het aantal gehouden koeien op 2 juli 2015 zullen niet-grondgebonden melkveehouders 8,3% worden gekort op de hoeveelheid toegekende fosfaatrechten. Dit percentage wordt vastgelegd in een Algemene Maatregel van Bestuur.

De bestaande knelgevallenvoorziening in de wet fosfaatrechten wordt daarnaast uitgebreid met twee categorie├źn bedrijven. Hiermee wordt het advies van de commissie voor de knelgevallen fosfaatrechten overgenomen.

Meer informatie

Lees de volledige brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer op Rijksoverheid.nl.
Zodra er meer informatie bekend is informeren wij u hierover via deze website.


Abonneren op nieuws

Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van relevante nieuwsberichten op mijn.rvo.nl? Stel dan een abonnement in. U kunt hierbij aangeven welk type berichten voor u van toepassing is. Op de dag dat een nieuwsbericht gepubliceerd is op mijn.rvo.nl krijgt u een melding via e-mail. Om een abonnement in te stellen gaat u naar Abonneren.

U kunt zich ook aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief van RVO.nl, met daarin een selectie van nieuwsberichten en evenementen van de afgelopen week. Ook hierbij kunt u uw voorkeuren instellen.