MijnRVO.nl

  • Kennisvouchers SIB

    Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken om te exporteren naar buitenlandse markten. Kennisvouchers zijn voor bedrijven die internationaal willen gaan ondernemen of hun positie op een buitenlandse markt willen verbeteren. Met deze voucher kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur.

Over dit onderwerp

Bent u ondernemer of intermediair? Op deze pagina vraagt u een kennisvoucher aan voor uw bedrijf. U kunt uw aanvraag ook wijzigen. Als ondernemer kunt u uw aanvraag overdragen aan een fiscaal of juridisch adviseur. Als adviseur kunt u hier de voucher verzilveren. De linkjes naar het formulier vindt u onder Direct regelen.

Alle informatie over deze regeling en de verschillende soorten vouchers vindt u op onze informatiepagina Starters International Business. Hier staan onder andere de uitgebreide voorwaarden beschreven waaraan u moet voldoen. U kunt ook direct naar de informatiepagina Kennisvoucher SIB.

Voorwaarden voor deze regeling

Om voor een kennisvoucher in aanmerking te komen, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een mkb-bedrijf. Met de mkb-toets kunt u controleren of uw bedrijf een mkb-onderneming is.
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland.
  • U gebruikt de voucher voor de inhuur van een jurist, fiscalist of belastingadviseur.
  • U geeft bij de aanvraag aan wie de adviseur is en welke activiteiten deze deskundige zal uitvoeren.

Aanvragen

Vraag uw voucher aan via Direct regelen rechts op deze pagina. Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1.

Binnen uiterlijk 13 weken ontvangt u een beslissing op uw aanvraag.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw aanvraag stuurt u de volgende bijlagen mee:

  • offerte van de fiscale en/of juridische deskundige met een specificatie van de diensten die geleverd worden en de daarbij behorende bedragen;
  • cv van de fiscale en/of juridische deskundige.

Wijzigen

Via Direct regelen geeft u wijzigingen door voor uw voucheraanvraag. U gaat naar uw zaak en kiest daar de gewenste wijzigingsoptie.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Overdragen

Na afronding van de activiteit gaat u naar Overdragen via Direct regelen rechts op deze pagina, en voert de taak Voucheroverdracht uit.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Alleen de ondernemer mag de overdracht doen. Wij honoreren geen overdrachten uitgevoerd door een intermediair.

Pas na de overdracht kan de fiscale en/of juridisch adviseur een verzilvering van de voucher uitvoeren.

Verzilveren

Als fiscaal en/of juridisch adviseur ontvangt u een notificatie per e-mail als de overdracht is verwerkt en u de voucher via het digitale formulier kunt verzilveren.

Om in te loggen heeft u een eHerkenningsmiddel nodig. Dit vraagt u aan op de website van eHerkenning. Het benodigde betrouwbaarheidsniveau voor deze regeling is EH1. Houd rekening met een aantal dagen verwerkingstijd.

Nadat het project is afgerond, dient u een verzilvering in bij RVO.nl voor uitbetaling van de voucher.

Binnen 3 maanden nadat de voucher is verstrekt, moet u de voucher bij ons verzilverd hebben, anders vervalt deze. U kunt deze termijn niet verlengen.

Binnen uiterlijk 13 weken ontvangt u van ons een beslissing op uw aanvraag.

Alle verzilveringsverzoeken die betrekking hebben op voucheraanvragen van vóór 1 juli 2017, moeten nog via het webformulier (reguliere wijze) worden ingediend. U vindt dit formulier rechts op deze pagina onder Formulieren downloaden.

Foutmelding bij inloggen?

Krijgt u bij het inloggen voor Kennisvouchers SIB een foutmelding over niet geregistreerd zijn van de vestiging in het Nederlands Handels Register (NHR)? Deze fout wordt automatisch door ons herkend en op werkdagen tot 17.00 uur binnen 30 minuten verholpen. Mocht inloggen na 30 minuten niet lukken, bel dan voor meer informatie naar 088-042 42 42.