MijnRVO.nl

  • Kennisvouchers SIB

    Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken om te exporteren naar buitenlandse markten. De Kennisvouchers zijn voor bedrijven die internationaal willen gaan ondernemen of hun positie op een buitenlandse markt willen verbeteren. Met deze voucher kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur.

Over dit onderwerp

Op deze pagina vraagt u een kennisvoucher aan voor uw bedrijf. Dit doet u onder Direct regelen.

Alle informatie over deze regeling en de verschillende soorten vouchers vindt u op onze informatiepagina Starters International Business. Hier staan ook de uitgebreide voorwaarden beschreven waaraan u moet voldoen. U kunt ook direct naar de informatiepagina Kennisvoucher SIB.

Voorwaarden voor deze regeling

Om voor een kennisvoucher in aanmerking te komen, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een mkb-bedrijf (controleer met de mkb-toets of uw bedrijf een mkb-onderneming is).
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland.
  • U gebruikt de voucher voor de inhuur van een jurist, fiscalist of belastingadviseur.
  • U geeft bij de aanvraag aan wie de adviseur is en welke activiteiten deze deskundige zal uitvoeren.

Aanvragen

U vraagt de kennisvoucher aan via het formulier Aanvraag kennisvoucher. U vindt dit formulier onder Formulieren downloaden op deze pagina.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw aanvraag stuurt u de volgende bijlagen mee:

  • offerte van de fiscale en/of juridische deskundige met een specificatie van de diensten die geleverd worden met de daarbij behorende bedragen;
  • cv van de fiscale en/of juridische deskundige;
  • machtigingsformulier voor intermediair (pdf) (indien van toepassing).

Na uw aanvraag

RVO.nl behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop u de aanvraag compleet heeft ingediend. Na binnenkomst beoordeelt RVO.nl uw aanvraag en stuurt u binnen 13 weken een beslissing.

Met de voucher kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten, tot ten hoogste € 2.500 exclusief btw, het equivalent van circa 40 adviesuren. De voucher is 6 maanden geldig.

Bij het laatste gesprek ondertekent u de voucher en overhandigt deze aan de ingehuurde deskundige. Dit geldt als bewijs van de geleverde dienst. Met de voucher 'betaalt' u dus voor een deel de diensten van de deskundige.

De fiscale en/of juridische adviseur vult het formulier Aanvraag subsidie kennisvoucher juridisch of fiscaal deskundige in om de voucher te verzilveren. Dit formulier staat onder Formulieren downloaden rechts op deze pagina.