MijnRVO.nl

 • Inloggen, ondertekenen en machtigen

  Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) regelt u veel zaken online: subsidie aanvragen, uw gegevens doorgeven, enzovoort. Op deze pagina leest u hoe u op de juiste manier inlogt (in eLoket of mijn.rvo.nl). Ook leest u hoe u iemand kunt machtigen om namens u te handelen.

Mijn.rvo.nl of eLoket: waar inloggen

RVO.nl is ontstaan door een fusie van onder andere Dienst Regelingen en AgentschapNL. Dat merkt u nog aan het feit dat u op 2 manieren kunt inloggen: via eLoket en mijn.rvo.nl. Waar moet u inloggen?

Kies mijn.rvo.nl voor

 • de zaken die u voorheen via Dienst Regelingen afhandelde
 • regelingen en registraties op het gebied van landbouw, dierhouderij en visserij

Log in op mijn.rvo.nl

Kies eLoket voor

 • regelingen die voorheen door AgentschapNL werden uitgevoerd

Log in op eLoket

Weet u nog niet waar u moet zijn? Ga dan eerst naar de pagina met informatie over de regeling. Daar staat vaak aan de rechterkant 'Direct regelen'. De linkjes onder 'Direct regelen' sturen u naar het juiste inlogscherm. Bent u al ingelogd? Dan opent direct het juiste formulier.

Twijfelt u?

Bel dan 088 - 042 42 42. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Of stel uw vraag via het contactformulier. Vermeld duidelijk om welke regeling het gaat.

Inloggen met eHerkenning of DigiD

Inloggen bij RVO.nl kan op 3 manieren:

 • met eHerkenning (voor bedrijven met een KvK-nummer)
 • met DigiD (voor particulieren)

eHerkenning

Bedrijven met een KvK-nummer loggen in met eHerkenning. Schaf eHerkenning aan op de website van eHerkenning. Houd rekening met een levertijd van minimaal enkele dagen. Aan eHerkenning zijn kosten verbonden, afhankelijk van de leverancier.

eHerkenning heeft verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Bij RVO.nl is meestal niveau 2+ (EH2+) nodig. Bij de afzonderlijke regelingen leest u welk niveau vereist is.

DigiD

Particulieren en hobbyboeren loggen in met DigiD. Kijk voor meer informatie of het aanvragen hiervan op de website van DigiD. Houd rekening met een levertijd van ongeveer een week.

Inloggegevens RVO.nl

Buitenlandse klanten zonder DigiD of eHerkenning kunnen zich telefonisch bij ons laten registreren. Wij sturen u vervolgens een inlognaam en wachtwoord toe.

Mijn.rvo.nl: TAN-code aanvragen

Dient u een aanvraag in of wijzigt u gegevens in mijn.rvo.nl? Dan heeft u hiervoor vaak een TAN-code nodig. Deze unieke cijfercode is dan de elektronische handtekening. Dit geldt trouwens niet voor aanvragen die u afhandelt in eLoket. U bepaalt zelf of wij u deze TAN-codes per brief of per sms verstrekken.

Een lijst met TAN-codes aanvragen

U vraagt TAN-codes aan via Mijn dossier (eerst inloggen) of door ons te bellen: 088 - 042 42 42. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Wij sturen u per post binnen 4 werkdagen een lijst met TAN-codes.

TAN-codes per sms ontvangen

U kunt ook kiezen voor TAN-codes op uw mobiele telefoon, via sms. Dit doet u in Mijn dossier (eerst inloggen) bij Bestellen TAN-codes. Onderteken de registratie van uw telefoonnummer met een TAN-code uit de papieren lijst die u al heeft. Hiermee vervallen de TAN-codes op papier.

Gebruik een code binnen 10 minuten

Uw TAN-code verloopt om veiligheidsredenen na 10 minuten. Bent u op dat moment nog bezig met invullen? Dan ontvangt u automatisch een sms-bericht met een nieuwe code.

Mijn.rvo.nl: Iemand machtigen

U kunt iemand machtigen om namens u zaken te regelen. Bijvoorbeeld bij overlijden of bij uitschrijving bij de Kamer van Koophandel. Het is alleen mogelijk iemand te machtigen als deze ook bij ons geregistreerd staat. Wilt u een machtiging afgeven of iemand een verzoek sturen u te machtigen? Doe dit dan op de volgende manier:

 • Gebruik het formulier Mijn machtigingen bij Direct regelen op deze pagina, of
 • Ga naar Mijn dossier en log in met uw eigen gegevens. Klik vervolgens op Mijn machtigingen.

Er verschijnt een nieuw scherm waarop u uw machtiging verder kunt regelen. Lees de Algemene voorwaarden (pdf) voor het registreren van machtigingen op mijn.rvo.nl.

Voor I&R is er een andere manier om te machtigen.

Machtiging voor I&R

Wilt u iemand machtigen om de I&R-administratie (identificatie & registratie) voor u te doen? Dit kunt u op de volgende manier regelen:

 • Ga naar Mijn dossier en log in met uw eigen gegevens
 • Klik op Identificatie en registratie van dieren (onder Dieren en Percelen).
 • Klik op Raadplegen (in de blauwe balk).
 • Selecteer hier Machtigingen.

Bent u al gemachtigd?

Bent u zelf door een ander gemachtigd? En wilt u zaken regelen? Log dan in met uw eigen gegevens en kies voor Handelen namens (boven aan de pagina).

Machtiging na uitschrijving bedrijf of na overlijden

Als een bedrijf wordt uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel of als een persoon is overleden, vervalt de mogelijkheid om in te loggen op mijn.rvo.nl. Zijn er nog geldige machtigingen? Dan beƫindigen wij die automatisch.

Heeft u toegang nodig tot de gegevens van een overleden bedrijfsvoerder of van een uitgeschreven bedrijf? Dan kunt u hiervoor iemand machtigen. Kijk bij de tabbladen Iemand machtigingen na overlijden of bij Iemand machtigen na uitschrijven KvK.

Als u toegang nodig heeft tot de gegevens van een overleden bedrijfsvoerder in mijn.rvo.nl (Mijn dossier), dan kunt u hiervoor iemand machtigen of iemand als zaakwaarnemer opgeven. Iemand machtigen kan alleen als er een verklaring van erfrecht is. Machtigingen en zaakwaarnemingen hebben ieder een eigen aanvraagformulier.

Verklaring van erfrecht

Is er een verklaring van erfrecht? Gebruikt u dan het formulier Melding Machtiging Met Verklaring van erfrecht (pdf). Stuur de verklaring van erfrecht mee met het formulier. De gemachtigde krijgt een eigen relatienummer. Hiermee kan hij zaken regelen voor het relatienummer van de overleden bedrijfsvoerder.

Geen verklaring van erfrecht

Is er (nog) geen verklaring van erfrecht? Gebruikt u dan het formulier Melding Zaakwaarneming Zonder Verklaring van erfrecht (pdf). De zaakwaarnemer krijgt een eigen relatienummer waarmee hij zaken kan regelen voor het relatienummer van de overleden bedrijfsvoerder.

Wat kunnen gemachtigden en zaakwaarnemers?

Gemachtigden en zaakwaarnemers kunnen:

 • gegevens raadplegen
 • subsidies aanvragen
 • perceelsgegevens wijzigen
 • betalingsrechten overdragen (alleen gemachtigden met erfrechtverklaring)
 • productierechten overdragen (alleen gemachtigden met erfrechtverklaring)

Relatiegegevens aanpassen niet mogelijk

Een gemachtigde of zaakwaarnemer kan de relatiegegevens niet aanpassen. Als u dat wilt, neem dan contact met ons op. Wij regelen dat voor u.

Geldigheid machtiging of zaakwaarneming

De machtiging of zaakwaarneming is 1 jaar geldig. Zodra de nabestaanden weten wat er met het bedrijf van de overleden bedrijfsvoerder gaat gebeuren, melden zij dit met het formulier Melding Overdracht. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Overlijden van de bedrijfsvoerder.

Als u toegang nodig heeft tot de gegevens van het uitgeschreven bedrijf in mijn.rvo.nl (Mijn dossier), dan kunt u hiervoor iemand machtigen. Dit vraagt u aan met het formulier Melding Machtiging Voor bedrijf uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel (pdf). De gemachtigde krijgt een eigen relatienummer waarmee hij kan handelen namens het uitgeschreven bedrijf.

Wat kan een gemachtigde?

De gemachtigde kan:

 • gegevens raadplegen
 • subsidies aanvragen
 • perceelsgegevens wijzigen
 • betalingsrechten overdragen
 • productierechten overdragen

Relatiegegevens aanpassen niet mogelijk

Een gemachtigde of zaakwaarnemer kan de relatiegegevens niet aanpassen. Als u dat wilt, neem dan contact met ons op. Wij regelen dat voor u.

Geldigheid machtiging of zaakwaarneming

De machtiging of zaakwaarneming is 1 jaar geldig. Zodra de nabestaanden weten wat er met het bedrijf van de overleden bedrijfsvoerder gaat gebeuren, melden zij dit met het formulier Melding Overdracht. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Bedrijfsoverdracht.

Direct regelen

Tip: Log in via Direct regelen

Als u inlogt via Direct regelen op onze pagina's, dan komt u vanzelf op de juiste plek terecht: eLoket of mijn.rvo.nl. U hoeft dan niet te kiezen.