MijnRVO.nl

  • Export groenten, fruit, planten en bloemen

    Nederland is grote producent van akker- en tuinbouwproducten, levende producten, dieren, planten en bomen. Een aanzienlijk deel hiervan wordt geƫxporteerd naar landen buiten de EU. Dan is vaak een exportdocument vereist, zoals een veterinair certificaat. Soms is ook een fytosanitair document nodig. CLIENT Export is de digitale toepassing voor exportcertificering. Aanvraag en uitgifte verlopen via dit geautomatiseerde systeem. CLIENT Export is een samenwerkingsprogramma tussen bedrijfsleven en overheid.

Alle informatie over dit onderwerp

CLIENT Export is via ons Klantportaal voor u beschikbaar en toegankelijk. Zo kunt u gebruikmaken van de beveiligde gegevensuitwisseling en koppelingen tussen digitale aanvragen en machtigingen. De toepassing wordt functioneel en technisch beheerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Op deze pagina kunt u exportdocumenten aanvragen voor de export van aardappelen, groente, fruit, bloemen, planten en bomen. U moet eerst inloggen. Bent u bij ons bekend dan heeft u inloggegevens. Anders kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Wat kunt u met CLIENT Export

U kunt op deze pagina exportdocumenten aanvragen. Het programma is gemaakt voor verschillende sectoren met elk een eigen aanvraag. U vindt de toegang naar de verschillende sectoren in de rechterkolom op deze pagina.

U kunt aanvragen indienen, eerdere aanvragen in een overzicht bekijken, uw bedrijfsgegevens beheren en de eisen en dekkingen die worden gesteld inzien.

Meer informatie over de regelgeving, de vereisten, de werkwijze rond de export vindt u op www.nvwa.nl.