• Download onze app

    De gegevens van een dier raadplegen terwijl u op de veemarkt staat? Of de gegevens van uw dier bekijken terwijl u in de stal bent? Dat kan met de app I&R dieren. U kunt er de gegevens van een rund, schaap, geit of paardachtige bekijken door het levensnummer in te typen. Voor een rund, schaap of geit kunt u de locatie opzoeken waar het dier gehouden wordt. Staan er één of meer signaleringen in het I&R-systeem, dan kunt u via de app een notificatie ontvangen. De app is er voor Android en voor Apple.

Wat kunt u met de app I&R dieren?

Met de app I&R dieren kunt u:

  • een notificatie ontvangen als er signaleringen zijn
  • de gegevens van een rund, schaap, geit of paardachtige bekijken
  • de locatie opzoeken waar een rund, schaap of geit gehouden wordt

U kunt via deze app niet uw eigen bedrijfsgegevens bekijken of wijzigen.

Hoe werkt de app?

In het startscherm ziet u 2 tabbladen: zoeken op diergegevens of op UBN. Onder Notificaties in het menu kunt u zich aanmelden om een notificatie te ontvangen als er 1 of meerdere signaleringen zijn in het I&R-systeem.

Zoeken op diergegevens

Hier kunt u zoeken op diersoort, de landcode en het levensnummer. U ziet dan de openbare gegevens van het dier, bijvoorbeeld: de geboortedatum, de herkomst van het dier en de eventuele importdatum. Ook kunt u zien of het dier geëxporteerd kan worden.

Bij paardachtigen kunt u ook zoeken op chipnummer. Voor paardachtigen wordt ook de paspoort uitgevende instantie weergegeven. Is een paardachtige uitgesloten voor de slacht voor menselijke consumptie, dan wordt dit ook weergegeven.

Zoeken op UBN (verblijfslocatie van dieren)

U kunt hier het UBN invullen of de postcode en het huisnummer. UBN staat voor Uniek Bedrijfsnummer. Houders van runderen, varkens, schapen of geiten zijn verplicht voor elke verblijfslocatie van deze dieren een UBN aan te vragen.

Heeft u een UBN ingevuld? Dan krijgt u als resultaat alleen de woonplaats te zien. Om privacyredenen kunnen we niet meer gegevens verstrekken.

Heeft u de postcode en het huisnummer ingevuld? Dan krijgt u de UBN's te zien die daarop geregistreerd staan. Ook hier ziet u alleen de woonplaats, weergegeven op een kaart. Via de app kunt u doorgaan naar de navigatie-app op uw telefoon.

Bericht ontvangen bij signaleringen

Staan er 1 of meerdere signaleringen in het I&R-systeem, dan kunt u een notificatie ontvangen. U meldt zich hiervoor aan onder Notificaties in het menu van de app. Wij vragen u eenmalig om uw identificatie te verifiëren via eHerkenning of DigiD.

Met deze app kunt u geen signaleringen bekijken en ook geen meldingen doorgeven en/of herstellen. U kunt wel via Direct regelen in het menu van de app naar de plek waar u de signaleringen wilt bekijken. Daar kunt u ook meldingen doorgeven en/of herstellen. Onder Instellingen in het menu geeft u uw voorkeur aan. U kunt kiezen voor mijn.rvo.nl of uw eigen bedrijfsmanagementsysteem.

Lees alle informatie in de handige flyer App I&R dieren (pdf).